Kävimme ensimmäisen suunnittelusession Taloteon kanssa eilisiltana Pirkkalassa. Sessio kesti 2.5 tuntia jona aikana muokkasimme Taloteon tyyppitalosta "Katajarinne 181" meidän toiveittemme mukaisen. Tässä talossa on asuinpinta-alaa 181m2 ja kokonaisalaa 202m2. Lisäksi tulisi erillinen AT/katos/varasto rakennus jonka kerrosala on 60m2 luokassa. Alla piirustus miltä talo suunnilleen näyttää edestä päin:

1250589376_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nuo vinoristikkomalliset kaiteet ja ikkunakoristeet muuttuisivat kyllä pystymallin kaiteiksi ja normaalimman näköisiksi ikkunaristikoiksi.

Budjetti on siis heti kärkeen vaarassa paukkua yli, mutta suunnittelutarveratkaisua haettaessa on parempi että neliöt ovat hieman yläkanttiin ennemmin kuin alakanttiin...

Pientä kinan poikasta saatiin talon ja muitten rakennusten sijoittelusta tontille. Onneksi Taloteon suunnittelija oli kannallani joten saimme oleskelupihan vapaan pellon puoleiseen päähän. Esteettömät maisemat tuolla suunnalla ovat tärkeät. Myös se miten autontalli asemoidaan ratkaistiin lähes valmiiksi. 90 asteen käännökset sille vielä mahdollisia, eli josko ovi / ajoaukko antaisi sittenkin tiehen päin.

Alakerrassa isoimmat muutokset olivat teknisen tilan korvaaminen vaatehuoneella, johon käynti MH:sta. Lisäksi saunatilat keikautettiin akselinsa ympäri. Yläkerta selvisi pienin muutoksin. Tarkemmin sanottuna tekninen tila siirtyisi ulkorakennukseen vieden sieltä varastosta n. 3-4m2.

Taloteon myyntiedusta toimitti meille kuvia PDF-muotoisina joitten pitäisi käydä suunnitelutarveratkaisun hakemiseen. Yleisvaikutelmaksi jäi että tästä saataisiin toimiva talo, mutta että 300.000€ ei välttämättä riitä kun autotallirakennuskin huomioidaan. Puhumattakaan "muista talleista":-/