Lauantaina oli Lapplilla taloesittelyssä Kotkan asuntomessujen yleisöäänestyksen voittaneesta Merimetso -mallista yksi toteutus. Talo oli niinkin kaukana kuin Sastamalassa, mutta päätimme lähteä ajelemaan (tunti suuntaansa) paikalle. Sivumainiten Sastamala on muuten nättiä maalaismaista seutua vakka-Suomessa joten osansa annista oli muista nähdyistä taloista nauttiminen.

Lapplin talo ei sitten (enää) oikein sytyttänytkään. Ulkovuori oli jotenkin väkisin koristeelliseksi väännetty. Sisällä oli sorruttu turhaankin kikkailuun. Väen vängällä mukaan oli pitänyt saada trendikkäitä elementtejä. Esimerkki "kivilaatoin" päällystetty piippu, seinämallinen WC, kuvioidut "vanerilaatat", paikallisen puusepän kierreportaat, monimutkaisesti koristellut saunan paneloinnit ym. ym. Ite tykkään enempi selkeistä linjoista...

Sovimme tapaamisenkin ensi kuun 8. päivälle mutta voi olla että tämä tulee vielä peruutettua. Kannattaa polttaa enempi aikaa niitten firmojen edustajien kanssa joitten taloista on eniten kiinnostunut. Seuraavaksi ensi tiistaina Herrala-talojen edustajaa tilaamaan. Myös Kastellin edustaja vastaili joten jotain sessiota voisi sopia. Työkaveri oli päätynyt Kastelliin hinnan perusteella, tehtyään tarkan vertailun Kastellin, Vaajatalojen ja Teri-talojen välillä. Mitä olen taloa nähnyt niin ihan hyvältä sekin on näyttänyt. Tallin tekivät suorasta tavarasta.

Pitäisi alkaa Talo-Peliä pelaamaan eli tarkistamaan kustannusarviota siihen nähden mitä saatiin Taloteolta.