Meillä on melko yhtenevä näkemys minkätyyppinen talo juuri tälle tontille sopisi. Se olisi perinteisen näköinen, puuverhoiltu talomalli. Tämän tyyppinen on esimerkiksi Kastellin "Kartano 172". Haluaisimme talossa olevan noin 6 huonetta mutta silti pinta-alan jäävän selvästi alle 200m2.

406695.JPG

Emme halua myöskään ihan kaikkein halvinta mahdollista tyyliin Älvsbytalo mutta emme myöskään näe tarpeelliseksi nostaa talon hintaa tarpeettomasti kalliilla materiaaleilla. Ennemminkin selkeää ja yksinkertaista kuten vaikkapa valkoiseksi maalattuja pintoja, liikaa tylsyyttä toki välttäen.

Mausteeksi mielimme sitten yläkertaan valoa tuovaa parveketta, ruokailuerkkeriä ja kunnon terassia. Auringonvalon suunta ei ole ihan ongelmaton koska rakennuspaikalla etelä jää ns. tien puolelle. Talo pitäisi saada siis mahdollisimman kauas tiestä mikä taas riippuu sitten siitä miten tarveharkintaratkaisun saamme läpi (koska tontti on osayleiskaava-alueella).

Vanhin tyttömme mielisi Kannustalon "Rauhala 245" tyyppistä taloa mutta koitamme hänelle sanoa että 400-500t€ budjetti ei nyt ole ihan realistinen. Tarkoitus on pitää talonhinta hyvin lähellä 300t€ mikä tarkoittaa että pinta-alaa ei saisi olla läheskään 200m2.